| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 adet köy pilici
 1 çay bardağı çalma pekmez
 1 adet limon suyu
 1 çorba kaşığı sirke
 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı
 1 yemek kaşığı erik ekşisi
 5-6 diş dövülmüş sarımsak
 Kaya tuzu
 Pul biber
 
 Köy pilici 5-6 parçaya ayrılır. Parçalar kemiğe gelecek şekilde çentikle açılır. Pekmez, sirke, limon suyu,salça,erik ekşisi,sarımsak,tuz ve pul biber bir kapta karıştırılır. Tavuk parçaları bu sosun içinde en az 8 saat bekletilir. Izgarada veyafırında her yüzü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Sıcakken servis yapılır.
 
 
  
 
 |