| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Çalar Buğulama (Giresun) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Çalar Buğulama (Giresun) |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43925 Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020
 3,450 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 500 gram çalar balığı (iskorpit)
 2 adet domates
 Yarım yemek kaşığı tereyağı
 2 adet çarliston biber
 2 adet kırmızı biber
 Tuz
 Sarımsak
 Kırmızı pul biber
 
 Domateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Orta boy bir tavada tereyağını eritin. Domatesleri de yağın üzerine ekleyip, kısık ateşte soteleninceye kadar pişirin. Üzerine balıkları aralıklı bir şekilde dizin. Çarliston biber ve kırmızı biberleri de ince ince doğrayıp balığın üzerine yayın. Sarımsak, kırmızı pul biber ve tuzunu da ilave edip tavanın ağzını kapatın. Ocakta 6-7 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip eriyene kadar pişirmeye devam edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |