| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çakmak Köftesi | 
 
  | 
kadın hatun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115396 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2016 
2,265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet kemer patlıcan
 
400 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve fincanı köftelik bulgur
 
2 diş sarımsak
 
1 adet çarliston biber
 
2 adet domates
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
Patlıcanları yıkayıp, temizleyin ve diklemesine ince ince dilimleyin. Patlıcan dilimlerini dizin ve her katın üstüne biraz tuz gezdirin. Bu şekilde acı suyunu alacağız. Bu arada bir kapta kıymayı, bulguru, küp küp doğradığınız soğanı, karabiberi ve tuzu iyice karıştırın. Ardından bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayın. İkiye böldüğünüz patlıcanlarla köfteleri sarın. Sardığınız köfteleri de tencereye dizin. Malzemeler bittikten sonra ayıkladığınız sarımsakları, ikiye böldüğünüz biberi, domates rendesini, sıcak suyu 2 yemek kaşığı margarini tencereye gezdirerek ekleyin. Orta ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar yemeği pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çakmak Köftesi Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |