| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çağlalı Pilav | 
 
  | 
ruhşen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91390 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2013 
2,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yemek kaşıgı margarin
 
400 gr iri bıçak kıyması
 
1/2 taze badem
 
1,5 tatlı kaşıgı tuz
 
1 çay kaşıgı karabiber
 
1/2 çay kaşıgı yenibahar
 
 
Pirinci sıcak suda ıslatın ve ılınıncaya kadar bekleyin. 
 
Kıymayı suyunu salıp çekinceye kadar kendi yağında kavurun. Yağı ekleyip, bir iki çevirdikten sonra, ayıklanmış ve ikiye kesilmiş çağlaları ilâve edin ve iyice silkeleyerek kavurun. 
 
Karabiber, yenibahar ve tuzu koyup karıştırın. 3-4 bardak kadar su ile pişmeye bırakın. 
 
Çağlalar yumuşayınca ıslatılmış pirincin suyunu süzün, iyice yıkayın ve tencereye ekleyin. Bu arada tenceredeki et suyu biraz azalmış ve pirincin miktarına denk gelecek gibi yaklaşık 3 bardak kadar kalmış olacaktır. Su miktarını pirincin su kaldırma kapasitesine göre ayarlayabilirsiniz. Hafif ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 
 
Pilav suyunu çekince yağı eritin ve üstüne dökün. Ateşten alarak kapağının altına temiz bir bez veya kâğıt havlu koyarak tekrar kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. 
 
Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çağlalı Pilav Tarifleri Biberli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |