Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Cacıklı Köfte (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cacıklı Köfte (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171191
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2023
160 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

750 gr ıspanak
2 su bardağı yarma
½ yarım su bardağı orta bulgur (köftelik)
2 kg yoğurt
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Yarma, orta bulgur ve tuzu su ilavesi ile yoğurun. Yoğrulan hamuru, nohut büyüklüğünde çimdik yapın. Diğer tarafta bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup, içine tuz atarak kaynatın. Kaynayan suya çimdiklenmiş köfteler atarak pişirin.
Pişen köfteleri süzgece alın.
Ispanakları ayıklayıp, yıkayıp doğrayın.
Kapaklı bir tencerede su koymadan kısık ateşte öldürün. Tenceresinde soğumasını bekleyin.
Yoğurdu geniş bir kâseye alın, ezilmiş sarımsak ve tuz ile çırpın. Soğumuş köfteleri ve ıspanağı koyarak karıştırın.
Geniş bir servis kabına alın. Tereyağı eriterek kırmızı pul biber koyun. Ateşten alınan köftelerin üzerine gezdirin.

Not: Bu köfte dört mevsimde yapılır denilse de en çok yaz mevsiminde pişirilir. Ayrıca semizotu (pirpirim) ve pancar yaprağı (pezzik) ile de aynı şekilde hazırlanır.







Cacıklı Köfte (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Cacıklı Köfte (Malatya) 288 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort