https://www.aksam.com.tr
Köftesi için:
2 su bardağı köftelik bulgur
200 gram çiğ köftelik et
1 soğan
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Cacık için:
Yarım kg pazı
2 su bardağı süzülmüş yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Sosu için:
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
Soğanı soyup kıyın. Soğan, bulgur, et, un, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi bir kaba alıp iyice yoğurun. Küçük, yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri suda haşlayın veya buharda pişirin.
Sarımsakları soyup ezin. Pazıları temizleyip yıkayın. İnce kıyın.
Bir tencereye alıp su eklemeden kendi suyuyla pişirin. Sıcakken suyunu süzüp yoğurt, sarımsak ve tuz ilave ederek karıştırın. Ilıkken servis tabağına yayın.
Tereyağını bir tavaya alıp pulbiberi kızdırın. Köfteleri ekleyip soteleyin. Cacığın üzerine alıp sıcak servis yapın.
|