|
|
ÇAÇA |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106318
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
Sardalye-tirsi ailesindendir. Boyu 6-8 santimetre, Karadeniz'in batısında 13-15 santimetre olanlarına da rastlanır. Besinleri planktonlar ve balık yavrularıdır. Sürüler halinde yasar. Mayıs-haziran arasında üreme yapar. Eti fazla lezzetli değildir. Bu nedenle özel avcılığı yapılmaz. Buna karsın denizlerde ekonomik değeri çök yüksek olan uskumru, palamut, torik gibi balıklar için yem değeri vardır. Kuzey Avrupa Ülkelerinde konservesi çesitli isimlerle pazarlanır. Bu balığın etinin %12 civarı vitamince zengin olan bir çesit yağ içerir. Ege Bölgesi'nde Papalina olarak da adlandırılır.
ÜREME DÖNEMİ: Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ayları arasında ürerler.
AV YASAĞI :1 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında çevirme ağları ile avcılığı yasaktır.
TÜKETİM ŞEKLİ: Bu et konserve yapılabilir, tuzlanabilir, kızartılabilir, ızgara yapılabilir, fırınlanabilir, salamura yapılabilir.
|
|
ÇAÇA Tarifleri Diğer Konular
|
|