| 
 | 
| Cabada Güveç (Abana Kastamonu) | 
|  | yılmaz akkaya Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.03.2020
 Mesajlar: 44
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149715 Gönderme Tarihi: 07.Nis.2020
 921 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 kg. Yağlı sığır eti
 8-10 Adet Küçük boy soğan
 8-10 Diş Sarımsak
 3 Adet Domates
 3 Adet Yeşil biber
 İstenilen Miktarda Karabiber
 İstenilen Miktarda Tuz
 İstenilen Miktarda Kimyon
 2-3 Yaprak Defne yaprağı
 2-3 Adet Patates
 
 Güveç Cabasında etler iyice kavrulur.
 Sonra sırasıyla soğan ve sarımsak bütün olarak ilave edilir.
 Peşinden domatesler küp küp doğranır ve biberlerle birlikte eklenir.
 En üste patatesler konur.
 Sonrasında baharatlar ve defne yaprakları konur ve son olarak su katılır.
 Güveç cabasının ağzı streç film ile sıkıca kapatılır.
 Ekmek fırınlarında pişirilerek sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |