| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 2 kg. Un
 1 Çay Kaşığı Karbonat
 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
 2 Adet Yumurta
 2 Su Bardağı Kaymaklı yoğurt
 1 Tatlı Kaşığı
 Alabildiği Kadar Ilık su
 
 Bütün malzemeler bir teknede karıştırılır ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir.
 O hamur önce tahta üzerinde rulo haline getirilir, daha sonra elle bastırılarak hamurun yassı bir şekil alması sağlanır.
 Hamur, bıçakla çapraz şekilde 6 cmlik parçalara ayrılacak şekilde kesilir.
 Üzerine fırçayla su sürülür ve çatalla farklı motifler yapılır.
 O sırada ateş yakılır ve ateşin közü indiğinde, onun üzerine elde edilen keteler bir tepsiyle konur.
 Ayrıca, hamurun üzerine de özel bir teneke konur ve o teneke içerisinde de ateş yakılır.
 Kete arada bir kontrol edilir. Kızarınca ateşten alınır.
 Sıcak veya soğuk servis edilebilir.
 Bunun yanında, ayran, eğşi, pestil ve pelverde de yenilebilir.
 
 Not: Evde yiyecek ekmek bulunmadığında, zor ve yokluk günlerinde pişirilirdi.
 
 
 |