| 
 
| 
 
 
 | 
 
Buzluk Böreği (kıymalı) | 
 
  | 
haşmet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2010 
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55131 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010 
8,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 yufka
 
125 gr. tereyağı veya margarin
 
1 yumurta sarısı çörek otu veya susam
 
İçi için:
 
1 orta boy soğan
 
350 gr. kıyma (yağsız)
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 demet maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
 
Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyerek kıymanın suyu çekilene dek kavuralım. Kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım. Üç yufkayı aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlayıp üst üste serelim. Yufkaları sigara böreği sarar gibi 8 üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı içten koyalım ve karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe döndürüp rulo yaparak saralım. Yufkaları bir kevgire dizelim. Üzerlerine birkaç kez su gezdirelim. Suyu iyice süzüldükten sonra yufkaları margarinle yağlanmış fırın kabına dizip buzluğa koyarak donmalarını sağlayalım. Donan yufkaları buzluktan alıp çözülmeden üzerlerine yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Buzluk Böreği (kıymalı) Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |