|
|
Buzlu Kavun |
|
sengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc17770
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
1 kg kavun,
1 tutam vanilya
3 çorba kaşığı mısır veya patates nişastası
1.5 kahve fincanı tozşeker
3 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
Kavunun içini çıkarıp doğrayın. Mikserde püre haline getirip çelik tencereye alın. Nişasta ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Tozşekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kavun püresini ateşten alıp fıstığın üçte ikisini ve vanilyayı ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
Hazırladığınız karışımı şekilli bir kalıba döküp buzdolabında 12 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip kalan fıstığı üzerine serpin ve dilimleyip servis yapın.
ML® Buzlu Şemen için tıklayın
|
|
Buzlu Kavun Tarifleri Sakızlı Dondurma Tarifleri
|
|