2 adet günlük yufka
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Harç için:
 
250 gr kıyma
 
2 adey domates
 
1 baş soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 tutam maydanoz
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Önce iç hazırlanır; domates ve soğan rendelenir. Çiğ kıyma, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz eklenir. İlk yufka tezgaha açılır. Ortasından tutulur, çevirerek büzdürülür. Süt ve sıvıyağ karıştırılır, yufkaya yarısı fırçayla sürülür. Hafifçe bastırılır. Harcın yarısı büzük yufkanın üzerine konur, yayılır. İkinci pide de aynı şekilde hazırlanır. Pideler yağlanmış tepsiye aktarılır. 180 derece fırında kıyma kızarana kadar pişirilir.
  
 |