Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Buz Kılıçlı Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Buz Kılıçlı Pasta

ser gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2013
Mesajlar: 39
Şehir: Fatsa
Kısa URL: https://ml.md/lc91449
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2013
2,162 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yumurta
4,5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı tereyağ
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 adet mandalina suyu
1 yemek kaşığı şeker
Arası İçin:
2 adet ayva
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı şeker
5-6 yemek kaşığı su
Kreması İçin:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı süt
40 gr. beyaz çikolata
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Pastayı yapmadan en az 2 saat önce buz kılıçları hazırlamalısınız. 1 gün önce de hazırlayabilirsiniz.
36x40 cm. büyüklüğünde iki parça yağlı kağıt kesin.
Çikolataları benmari usulü eritin.
Kağıdın birinin üzerine kenarlarında 1 cm. boşluk bırakarak erimiş çikolataları bir fırça yardımı ile sürün.
Diğer kağıdı arasında hava kabarcığı kalmayacak şekilde üzerine kapatın. Kısa kenardan başlayıp rulo halinde sarın ve buzdolabına kaldırın.
Ayvaları kabukları ile birlikte rendeleyin. Çekirdekli kısımlarından 2 parçayı içine atın. Üzerine şekeri ve suyu dökün. Düdüklü tencerede 5-6 dk. pişirin. Kapağını açın, limonsuyu ve isterseniz kırmızı gıda boyası ekleyin. Ocakta biraz kaynatın, içinden sert çekirdek kısımlarını içinden alın. Şeker miktarını zevkinize göre arttırıp eksiltebilirsiniz. Soğuyunca pasta arasında kullanın.
Pandispanya için, yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile koyulaşıp kabarıncaya kadar iyice çırpın.
tereyağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula veya tahta kaşık ile karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış 24 cm. lik kelepçeli kalıpta 175 C'de 40-45 dk. pişirin.
Krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü çırpın, buzdolabında bekletin.
Krema için olan malzemeleri karıştırın, ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Mikser ile çırpın ve krema iyice soğuyunca buzdolabındaki kermşanti ile karıştırın.
Pandispanya pişip iyice soğuduktan sonra üstündeki kabuk gibi olan kısmını incecik kesin; pandispanyayı ortasından enine ikiye kesin. Mandalina suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp pandispanyanın taban olacak parçasının sadece üstünü; üste gelecek parçanın ara ve üst kısmını fırça ile ıslatın.
Islatılmış taban parçasının üzerine 2 kaşık krema yayın, üzerine ayva püresini yayın.
Üst parçanın alt kısmına da 2 kaşık krema sürün ve ayva püresinin üzerine kapatın.
Kalan krema ile bütün pastayı kaplayın.
Çikolata sürülen ruloyu dolaptan alın ve dikkatlice ruloyu açın. Rulo açıldıkça çubuklar oluşacaktır. Uzun olanları kenarlarda kısa olanları pastanın üzerinde kullanın. Pastayı buzdolabında bekletin.
Hazır şeker hamurundan bir kaç kartanesi, kardan adam ve kız arkadaşını yapın. Pastanın üzerine yerleştirip servis yapın.






Buz Kılıçlı Pasta Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet Buz Kılıçlı Pasta 14,348 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort