5 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Adet patates
1 Adet tavuk
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Tatlı Kaşığı tuz
3 Çay Fincanı iç pilavı için:pirinç
1 Adet küp şeker
5 Dal dereotu
1 Çorba Kaşığı çam fıstığı
1 Çorba Kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı biber salçası
2 Çorba Kaşığı sosu için:yoğurt
1 Çorba Kaşığı kuş üzümü
3 Adet havuç
2 Diş sarımsak
Tavuğu hafif tuzlayıp doldurmaya hazır hale getirelim. Sos mazemelerinin hepsini iyice karıştırıp sosumuzu hazırlayalım. Pilavı pişirmek için margarini tencerede eritip çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kavuralım. üzerine pirinçleri ekleyip tane tane olana kadar kavurmaya devam edelim, kuş üzümünü, tuzu, şekeri,tarçını ve suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim, ocaktan alıp ince kıyılmış dereotunu ilave edelim,yarı pişmiş olan pilavımızı soğumaya bırakalım. Hazırladığımız tavuğun içine iç pilavı doldurup ağzını kalın patates dilimiyle kapatalım, fırın poşetinin içine yerleştirdikten sonra, sosu üzerine hertarafına eşit dağılacak şekilde sürüp, poşetin ağzını kapatalım,(poşeti iğne ucuyla birkaç yerden delmeyi unutmayalım) 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 60 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
|