| 
 | 
| Bütün Et (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173592 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 199 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 3 kg kemikli kuzu veya erkeç eti
 250 gr tereyağı
 30 gr salça
 10 gr tuz
 800 ml sıcak su
 Maydanoz
 
 Bir tencerede tereyağı eritilir. Yaklaşık 10 cm boyunda kesilen etler tek tek yağda mühürlenir. Daha sonra salça ilave edilerek salça kavrulana kadar etlerle birlikte pişirmeye devam edilir. Üzerine sıcak su ve tuz konarak kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |