THY Skylife
 
 
Malzemesi:
 
1 adet bütün balkabağı (takriben 3.5 kg)
 
2 adet kabuk tarçın
 
200 gr kuru kayısı
 
200 gr kuru incir
 
100 gr fındık içi
 
100 gr beyaz badem
 
100 gr İzmir üzümü
 
100 gr yeşil fıstık (bütün)
 
100 gr ceviz içi
 
1 adet nar içi
 
500 gr toz şeker
 
100 gr su
 
 
Hazırlanışı:
 
Bütün balkabağı yıkanır ve temizlenir. Üst tarafından sapına bir parmak kala bıçak yardımı ile kesilir, kapak gibi açılır. İçi temizlenir, bütün iç malzemeler karıştırılır, kabağın içine doldurulur. Kapağı kapatılıp alüminyum folyo kağıdı ile tamamı sarılır, fırın tepsisine alınır. Tepsiye soğuk su konur. Yaklaşık dört beş saat 180-200 derecede pişirilir. Soğuyunca nar taneleri serpilir, bütün olarak servis edilir.
  
 |