Malzeme :
2 yumurta sarısı
3 kaşık kahve,
6 kaşık toz şeker,
5 dl. krema,
2,5 bardak un,
3 kaşık tereyağı,
2 yumurta,
1/2 bardak şeker,
1 paket vanilya,
1 kahve kaşığı kabartma tozu,
1 limonun rendelenmiş kabuğu.
Yapılışı:
1- Dondurmayı hazırlamak için yumurta sanlarını büyükçe bir kasenin içine koyun.
2- Biraz sıcak suda eritilmiş kahveyi şekeri ekleyin. Karışımı beyazlaşıncaya ve köpüklü bir hale gelinceye kadar çırpma aletiyle çırpın.
3- Kremayı şantiyi haline getirin, köpüklü karışıma ekleyin.Kenarlarına alüminyum kağıdı döşenmiş bir kalıba aktarın.
4- Buzdolabının buzluk kısmına koyup, üç dört saat bekletin.
5- Bisküvileri hazırlamak için onu hamur tahtasına dökün.
6- Bir küme haline getirin ortasını yuvarlak biçimde açın.
7- Buraya parça parça kesilmiş ve önceden oda sıcaklığında yumuşamış terayağını koyun.
8- Üstüne bütün bir yumurtayı kırın, ayrıca bir yumurta sarısını ekleyin.
9- Şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve limon kabuğunu ve rendesini de katın.
10- Parmak uçlanyla yoğurmaya başlayın. Hamur merdanesiye 2-3 milimetre kalığınlığmda bir yufka açın.
11- Kesme kalıbıyla istediğiniz biçimde bisküvi hamurları hazırlayın.
12- Bunlan düzgün bir metal yüzey üzerine yerleştirerek 200 °C'de ısıtılmış fırına sürün.
13- Bisküvilerin kararmamasına dikkat ederek on dakika kadar pişirin.
14- Sofraya çıkarmadan yanm saatönce dondurmayı buzluktan alıp bir servis tabağına aktarın.
15- Çevresini bisküvilerle süsleyerek servis yapın.
|