| 
 
| 
 
 
 | 
 
Burma Börek | 
 
  | 
balerin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96504 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014 
1,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet yufka
 
125 gr tereyağı
 
300 gr orta yağlı kıyma
 
2 yemek kaşığı çam fıstığı
 
1 adet orta boy soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Tatlı toz biber
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı katı yoğurt
 
1 yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Tereyağının yarısını kıyma, soğan, çam fıstığı ile kavurun. Yarım paket margarinin yarısını da eritip yoğurt ile karıştırın. Yufkanın ortasına sürün. Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin. Tam ortasına kıyma harcım doldurun. Yağlı yoğurttan fırça ile sürün. Oklavayı geniş kısımdan sararak dolayın. Elinizle büzerek çıkarın. Fırın kabına döndürerek düşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıvı yağı gezdirip fırına verin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Burma Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |