Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

BURGONYA USULÜ SALÇALI SIĞIR (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BURGONYA USULÜ SALÇALI SIĞIR (FRANSA)

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13001
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007
3,979 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo sığır eti,
150 gram iç yağı,
1/2 kilo ceviz iriliğinde kuru soğan,
1/2 kilo olgun domates,
150 gram kültür mantarı,
1 diş sarımsak,
1 demet maydanoz,
1 çorba kasığı has un,
bir-iki defne yaprağı,
3 çorba kayığı zeytinyağı,
yeteri kadar kekik,
karabiber ve tuz.

Yapımı: Eti yıkadıktan sonra kuşbaşı iriliginde doğrayın. Sarımsağı havanda dövdükten sonra kıyacağınız iç yağına karıştırın. Sonra kıyılmış bu iç yağını 3 çorba kaşığı zeytinyağıyle tavaya koyup kuvvetli bir ateşe oturtun. Beş dakika sonra kuşbaşı kesilmiş etleri unlayıp tavaya atın ve karıştırarak bunları kavurun. Tuzunu, biberini serpin ve bir tülbente koyduğunuz kekiği, defne yaprağını ve maydanozu tülbentle birlikte tavaya sarkıtın. Tavanın ağzını örtüp kapağın üstüne bir de ağırlık koyduktan sonra kaptakileri bir saat kadar orta ateşte pişirin.
Beri yanda mantarların toprağa değen sap bölümlerini kestikten ve zarlarını temizledikten sonra bunları limonlu suyun içinde tutarak dilimleyin. Domatesi kabuğunu Soyduktan, çekirdeklerini çıkardıktan sonra tel süzgeçten geçirin. Soğanların kabuklarını soyun Bir saat sonunda süzgeçten geçirilmiş domatesle soğanı ete katın. Vakit vakit karıştırarak ve ağzı kapalı olarak eti blrbuçuk saat daha hafif ateşte pişirin.
Birbuçuk saatin sonunda mantarları ekşili sudan çıkarıp iyice süzün ye bunları da etin üstüne serpiştirin. Gene vakit vakit karıştırarak eti yarım saat kadar orta ısılı ateşte pişirmeye devam edin. Bu pişirme süreleri içinde bir bardak sıcak et suyunu azar azar katmayı unutmayın. Gerekirse daha da fazla et suyu katabilirsiniz. Yemek pişince tülbent içindeki baharlı otları çıkarıp atın ve yemeği servis tabağına boşaltıp sıcak sıcak servis yapın.






BURGONYA USULÜ SALÇALI SIĞIR (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet BURGONYA USULÜ SALÇALI SIĞIR (FRANSA) 58,295 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort