| 
 
| 
 
 
 | 
 
Burgerli Kabak Graten | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55946 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2010 
1,993 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket Banvit Piliç Burger
 
4 adet kabak (halka kesilmiş)
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
 
1 çorba kaşığı hardal (isteğe göre acı)
 
1/2 demet taze nane (yapraklanmış)
 
 
Isıtılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağın yarısını 1 dak. karıştırarak soteleyin. Kabakların yarısını ilave edip çok fazla karıştırmadan her iki yüzlerini 1`er dak. hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartın. Kalan kabakları da aynı şekilde kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartın.
 
Tavada kalan yağda burgerlerin her iki yüzünü 2`şer dak.hafifçe kızartın ve arzu ettiğiniz miktarda hardal sürün.
 
Fırın kabındaki kabakların üzerine sırasıyla önce sotelediğiniz soğanların yarısını, burgerleri, kalan soğanları ve kalan kabakları yayın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10 dak. fırınlayın.
 
Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
Fırın kabını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, hazırladığınız kabakların yarısını yayın.
 
Kalan zeytinyağını ısıtın. Taze soğan ve kalan sarmısağı 3-4 dak. soteleyip ayrı bir kaba alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Burgerli Kabak Graten Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |