200 g hamburger köftesi
1 Adet büyük hamburger ekmegi
100 g Sucuk
100 g Pastırma
20 g rokfor peyniri
20 g Cheddar Peyniri
20 g Gouda peyniri (bir tür yumuşak peynir)
20 g kırmızı soğan turşusu
30 g kızarmış soğan
15 g Mayonez
2 Adet jumbo soğan halkası
Sarımsaklı patates kızartması için:
1 Adet patates
2 Çay Kaşığı terayağı
2 Diş sarımsak
1/2 Çay Kaşığı tuz
Hamburger köftelerini, sucuğu ve beykını ızgarada pişirelim. Ekmeği tavada hafifçe kızartalım. Hamburger ekmeğinin alt parçasının üzerine mayonez sürelim. Sırasıyla kırmızı soğan turşusunu, köftelerden birini, pastırmayı, Gouda ve cheddar peynirini, diğer köfteyi, sucuğu, erittiğimiz rokfor peynirini, kızarmış soğanı yerleştirelim ve ekmeği kapatalım. Jumbo soğan halkalarını da kızartıp hamburgerin yanına yerleştirelim. Veya bu tarifte olduğu gibi ahşap saplı bir bıçağı hamburgerin tam ortasına saplayalım ve ucuna da soğan halkalarını takalım.
Sarımsaklı patates kızartmasını hazırlamak için patatesleri soyup ince dilimler halinde keselim. Kızdırılmış yağda kızartalım. Bu arada rendelediğimiz sarımsağı eritilmiş tereyağında çevirelim, tuz ekleyelim. Patatesleri kızartma yağından aldıktan sonra bu karışımla harmanlayalım ve servise sunalım.
Dilimlenmiş ve dondurulmuş olarak satılan patateslerin lezzetini yakalamak istiyorsak şu yöntemi deneyebiliriz: Patatesleri dilimledikten sonra 130 derece kızdırılmış yağda 10 dakika pişirelim. Yağdan alıp soğuttuktan sonra nişasta ve su karışımına bulayıp derin dondurucuya atalım. Daha sonra kızartalım.
|