| 
 
| 
 
 
 | 
 
Burçak Sarması | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107753 
Gönderme Tarihi: 20.May.2015 
1,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı vanilya
 
100 gram margarin
 
1 paket burçak bisküvi
 
İç malzemesi ;
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 paket krem şanti
 
 
Bir tencereye unu, şekeri ve sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Altını kapatınca vanilya ve margarin ekleyelim. Mikserle 15 dakika çırpalım.Bisküvileri robota koyup un haline getirelim. Büyük fırın tepsisine bisküvileri tepsi görünmeyecek şekilde yayalım. Üstüne kaşıkla muhallebiyi yayıp üstünü düzeltelim. Soğumasını bekleyelim. Soğuyunca dolaba koyup 3,4 saat dinlendirelim.Tatlı dolapta soğurken krem şantiyi sütle çırpalım.Bir kasede ceviz ve tarçını karıştıralım. Soğuyan tatlıyı çıkarıp üstüne krem şantiyi sürelim, tarçınlı cevizi serpelim. Sonra boyundan 2 eninde 8 parçaya bölüp rulo sarıp servis yapalım. Soğuk servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Burçak Sarması Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |