Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bumbar Dolması (Osmaniye)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bumbar Dolması (Osmaniye)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1067
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183309
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2025
11 defa indirildi / yazdırıldı




Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

3 adet bumbar
1 su bardağı pirinç
2 çay bardağı bulgur
200 gr kıyma
1 adet soğan,
1 baş sarımsak
2 adet domates
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Dolma oyacağı, İp
Sosu için:
4 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber

Daha lezzetli ve yağlı olduğu için koyun bağırsağı tercih edilmektedir.
Bumbarlar birer metre boyunda olacak şekilde kesilir.
Musluğun ucuna geçirilip içindekiler akıtıldıktan sonra ince bir çubukla ters çevrilir.
Çevrilen bumbarın mikrobunun ölmesi ve kokusunun gitmesi için un, tuz ve limon tuzu ile iyice yıkanır.
Bütün bu işlemlerden sonra bumbar hazır hale getirilir.
Soğan, sarımsak ve domatesler küçük küçük doğranır.
Pirinçler yıkandıktan sonra içerisine bulgur, kıyma, soğan, sarımsak, domates, biber salçası, sıvı yağ, nar ekşisi, karabiber, pul biber ve tuz ilave edilir. Hazırlanan bütün malzemeler karıştırılır.
Hazırlanan karışım dolma oyacağı yardımıyla bumbarın içerisine doldurulur. Daha sonra pirinçlerin dökülmemesi için bumbarların uçları iplerle bağlanır.
Doldurulan bumbarlar bir tencereye alınır.
Bumbarların üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
Suyu azaldıkça üzerine ekleme yapılır.
Pişirilme süresi bumbarların tazelik ya da dinlenmişlik durumuna göre değişmektedir.
Yaklaşık bir saat pişirildikten sonra sosu ilave edilip servis yapılır.







Bumbar Dolması (Osmaniye) Tarifleri Antalya Yemekleri



(1 adet Bumbar Dolması (Osmaniye) 18 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası