https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 paket Dr. Oetker Tart Un
 
1 yumurta
 
50 g margarin
 
Üzeri için:
 
4 adet orta boy elma
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
Bulutlar için:
 
1 yumurta akı
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
Yarım su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
 
Tart unu yumurta ve margarinle yoğurun. Hamurun 2/3'sini 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın dibine yayın ve çatalla bir çok kez delin. Kalan hamuru rulo şeklinde yuvarlayın ve kalıbın kenarlarına 2,5 cm yüksekliğinde yapıştırıp pişirin.
 
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
 
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
 
Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin.
 
Elmaları soyup rendeleyin. Üzerine şekerin yarısını, tarçın ve cevizi ilave edin ve iyice karıştırın. Ön pişirme yaptığınız pasta tabanının üzerine yayın. Kalan toz şekeri üzerine serpin.
 
Bulutlar: Yumurta akını tuz ile 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın. Mikserin en düşük devrinde 5 dakika daha çırparak pudra şekerini azar azar yedirin. Bu karışımı krema torbası yardımı ile pastanın üzerine bulutlar şeklinde sıkın ve pişirin.
 
Elektrikli Mini Fırın: 140°C (önceden ısıtılmış)
 
Turbo fırın: 140°C (önceden ısıtılmış)
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
 
İyice soğutup dilimleyerek servis yapın.
  
 |