| 
 
 Malzemeler:
 100 gram bulgur
 Yarım demet maydanoz
 Yarım demet dereotu
 Birkaç dal nane
 Yarım marul
 Yarım göbek salata
 2 adet közlenmiş kırmızıbiber
 1 adet sarıbiber
 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 2 çorba zeytinyağı
 
 Yapılışı:
 Bulguru bir tencereye aktarın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşladıktan sonra süzün. Maydanoz, dereotu, nane, göbek salata ve marulu yıkayıp doğrayın. Kırmızı közlenmiş biber ve sarı biberin saplarını keserek çekirdeklerini çıkarın. Biberleri ince şeritler halinde kesin, bulgur ile birlikte hazırladığınız yeşil salatanın üzerine ilave edin. Nar ekşisi ve zeytinyağını ilave edip tatlandırdıktan sonra servis yapın.
 
 
 |