1 su bardağı iri bulgur
 
1 orta boy soğan
 
3 çarliston biber
 
2 su bardağı et suyu
 
100 gr kıyma
 
2 domates
 
1 havuç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 fincan sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1- Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve kıyma konup kavrulur.
 
2- Soğan halka halka kesilip, kıymaya ilave edilip, hafif pembeleştirilir. Havuç irice rendelenip tencereye katılıp 2 dakika kavrulur.
 
3- Domates küçük parçalara doğranıp tencereye konup kavrulmaya devam edilir. Biberler de halka halka kesilip, tencereye katılıp bir miktar daha kavrulur. Et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek hepsi kaynatılır.
 
4- Bulguru yıkayıp, süzülüp kaynayan et suyuna dökülüp bir defa karıştırılır.
 
5- Tencerenin kapağı kapatılıp evvela harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyu çektirilip dinlendirilir.
  
 |