Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bulgurlu Sarımsaklı Kuzu But (Mardin)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bulgurlu Sarımsaklı Kuzu But (Mardin)

hacer yener
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2016
Mesajlar: 40
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc120903
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2016
2,344 defa indirildi / yazdırıldı




https://mardintarifi.com

1 bütün kuzu kol
1 büyük baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salça
Tuz
Karabiber


Öncelikle et yıkanır. Bıçak yardımıyla her yerine ufak delikler açılır ve bu deliklere sarımsak yerleştirilir. (Deliğin büyüklüğüne göre en fazla 1-2 diş sarımsak). Sarımsak yerleştirme işi bittikten sonra etin her yeri tuz ve karabiberle ovulur en son domates salçası da etin her yerine sürülür. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve kızdırılır. Yağ kızınca etin her yeri dikkatlice mühürlenir. (Bu aşamada salçanın yanmamasına dikkat edilmelidir. Etin her yeri mühürlendikten sonra üzerini geçecek kadar soğuk su konur ve pişmeye bırakılır. Su kaynadıktan sonra 45 dk etin bir yüzü 45 dk diğer yüzü iyice pişirilir. (süre etin sertliğine göre değişir daha uzun ya da daha kısa) Bu sırada su azalırsa yemeğe sıcak su eklenir.

Et piştikten sonra pilav için tel şehriye yağsız tavada kavrulur üzerine 1 su bardağı bulgur eklenerek karıştırılır. Etin suyundan 2-2,5 bardak su konur tuzu kontrol edilerek demlenir. Dinlenmeye bırakılır.

Not: Midyat bulguru pilavlık bulgurdan daha ufak köftelik bulgurdan daha iri bir bulgur türüdür.







Bulgurlu Sarımsaklı Kuzu But (Mardin) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(1 adet Bulgurlu Sarımsaklı Kuzu But (Mardin) 6,946 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort