| 
 
 
 | 
Bulgurlu Pırasa Kavurması | 
  | 
kirazçekirdeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110681 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015 
3,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince pırasa
 
1 çay bardağı pilavlık bulgur
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
 
Pırasalar yeşili ve bayazıyla birlikte ince doğranır. Tencereye zeytinyağı konur. Isınınca pırasalar atılır, 5 dakika kadar kavrulur. Yıkanmış bulgur ve salça ilave edilir. Bir kaç dakika daha kavrulur. Tuz ve sıcak su ilave edilir. Kapak kapatılır, 15 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |