Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Bulgurlu Meyveli Kuzu (1 adet - 41,891 defa bakıldı)

Bulgurlu Meyveli Kuzu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bulgurlu Meyveli Kuzu

dönence
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc31520
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
2,282 defa indirildi / yazdırıldı




600 g kuzu eti (tercihen buttan; bütün yağları alınıp, dilimlenmiş ve dilimler et tokacıyla yassıltılarak 3 mm kalınlığa indirildikten sonra, şeritler halinde kesilmiş)
1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
1 küçük soğan (dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
100 g kuru kayısı (yıkanıp süzülmüş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı kişniş
250 g bulgur
2 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış)
60 g kuruüzüm (ya da kuşüzümü)
100 g Arabistan hurması (her biri 2 'ye kesilip, çekirdekleri çıkarılmış)

Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın (dikkat: Tütmeye başlamamalıdır). Yağ kızınca et şeritlerini koyup, sık sık karıştırarak, 30 saniye kızartın. Sonra delikli spatulayla bir tencereye çıkarıp, üstlerine tuzun yarısı ve karabiberi serperek, bir kenara bırakın. Ateşi biraz kısıp, tavaya soğanları koyarak, yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) sote edin. Tavayı ateşten alıp, soğanları etlerin bulunduğu tencereye aktararak, kayısılar, tarçın ve kişnişi ekledikten sonra, üstlerini örtecek kadar kaynar su boşaltın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, karışımı 1 saat pişirin.
Bu arada bulgurları bir tencereye koyup, üstlerini 2 parmak aşacak kadar soğuk sü ekleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletin. Sonra süzgeçte süzüp, yeniden tencereye boşaltarak, kalan tuzu ve naneyi serpip, karıştırın.
Ateşteki tencereye kuruüzümler (ya da kuşüzümleri) ve hurmaları ekleyip, 2 - 3 dakika ısınmalarını bekleyin. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir başka tencere üstüne oturtulmuş tel süzgeçte süzün (süzgeçte kalan etli -meyvalı karışımı yeniden tencereye koyun). Süzülen pişme suyunu harlı ateşe oturtup, 12,5 cl. (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar çektirdikten sonra, tencereyi ateşten alıp, pişme suyunu öbürtenceredeki etli - meyvalı karışıma katın.
1,5 litrelik (6 su bardağı) bir ateşe dayanıklı kaba, bir kat bulgurlu karışımdan, bir kat etli - meyvalı karışımdan koyup, işlemleri 2 tenceredeki malzemeler de bitene kadar (en üstte bulgur tabakası olmalıdır) yineleyin. Son bulgur tabakasının üstünü dörde katlanmış bir tülbent parçasıyla kapatıp, kabı alüminyum folyoyla sıkıca örtün.
Kaptan daha geniş bir tencereye buğulama kabı koyup, 5 cm yükseklikte kaynar su ekleyin. Kalıbı buğulama kabının içine koyup, tencereyi kapağını kapattıktan sonra, kısık ateşe yerleşirin ve kalıbın içindeki etli - meyvalı bulguru 30 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, kabı çıkararak, üstündeki alüminyum folyoyu atın. tülbent parçasını da alıp, etli -meyvalı bulguru kabında servis yapın.






Bulgurlu Meyveli Kuzu Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Bulgurlu Meyveli Kuzu 41,891 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort