| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bulgurlu Kat Pilavı | 
 
  | 
keskin ışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67115 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011 
1,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet tavuk
 
2 adet domates
 
3,5 su bardağı  tavuk suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Tavuk haşlanır ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Yayvan bir tencerenin dibine tavuk, yarım daire şeklinde doğranmış soğan, küp dilimlenmiş domates ve haşlanmış nohut kat kat konur. En son yıkanmış bulgur, alttakileri sıyırmadan yerleştirilir. Tuz serpilir. Tavuk suyu eklenir. Kapak kapatılır. Tavuk suyunu çekince eritilmiş tereyağı gezdirilir. Ateşten alınır, 15 dakika kadar dinlendirilir. Düz bir servis tabağına ters çevrilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bulgurlu Kat Pilavı Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |