| 
 | 
| Bulgurlu Kabak Kabuğu (Tokat) | 
|  | rulo Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.03.2016
 Mesajlar: 25
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116051 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016
 1,755 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 4-5 adet kabak (kartlaşmış kabak)
 1 çay bardağı bulgur
 1 adet domates
 2 adet kuru soğan
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı salça
 Karabiber
 Pul biber
 Kimyon
 Tuz
 
 Yıkanmış kabakların kabukları uç ve baş kısımları kesildikten sonra 3 cm eninde çok derin olmayacak şekilde soyulur. Soyulan kabuklar kibrit çöpü kalınlığında doğranır. Geniş bir kabın içerisine tereyağı konularak kızdırılır. Kızdırılan tereyağının içerisine ince doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleştirilir. Daha sonra salça eklenerek biraz daha karıştırılır. Doğranmış kabak kabukları ilave edilerek öldürülür. Bulgur eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve baharatlar eklenir ve sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |