1 kangal Banvit Hindi Sucuk (dilimlenmiş)
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
 
300 gr bulgur
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
600 ml suyu (kaynar)
 
2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş,küp doğranmış)
 
2 sap kekik
 
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
 
 
Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
 
Karıştırmaya devam ederek bulguru ekleyin ve 3-4 dak. kavurun.
 
Domates salçası, piliç suyu ve tuz ilave edip, hafifçe karıştırın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ve ateşi kısıp, 10 dak. pişirin.
 
Domatesleri ekleyin ve bulgur suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 6-7 dak. daha pişirin.
 
Yağsız tavayı ısıtıp, sucuk dilimlerini yerleştirin. Hızlı ateşte her bir yüzünü 2`şer dak. kızartın.
 
Sucukları bulgur pilavına ekleyin. Karabiber serpip, hafifçe karıştırın. Kekik serperek servis yapın.
 
 
 
  
 |