1 paket Hindi Bonfile
 
600 ml su
 
50 gr bulgur (köftelik)
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
 
50 gr beyazpeynir (ufalanmış)
 
 
Derin bir kaba su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştırın. Bonfileleri sırasıyla tuzlu suya ve bulgura batırıp, her iki tarafını bulgur ile kaplayın.
 
Yağsız tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin. Her iki tarafları pembeleşinceye kadar 4er dak. pişirin. Ateşi kısın, kapak kapatın ve 3-4 dak. daha pişirin.Tavadan alın ve sıcak tutun.
 
Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan zeytinyağı, sarımsak, karabiber ve tuz katın. 3 dak. karıştırarak pişirip ateşten alın.
 
Karışımı etlerin üzerine gezdirin.
 
Servis yapmadan hemen önce etlerin üzerlerine peynir serpip, yeşilliklerle süsleyin.
 
 
 
  
 |