| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bulgurlu Dana Dili | 
 
  | 
pişmiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92199 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013 
2,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo dana dili
 
2 tane soğan
 
2 tane domates
 
2 tane yeşil biber
 
2 tane havuç
 
2 kaşık un
 
2 bardak et suyu
 
2 adet defne yaprağı
 
1 demet kıyılmış maydanoz
 
1 kaşık tuz -karabiber
 
3 kaşık margarin
 
2 kaşık bazlamik sirke
 
1 kase bulgur pilavı
 
 
Dana dilini, su, tuz, sirke, defne yaprağı, karabiber ve bir soğanla birlikte haşlayın. Bir başka kapta bir soğan havuç ve kıydığınız maydonozun az bir bölümünü margarin yağla kavurun. Sıcak etsuyuna unu ve küçük doğranmış domatesleri yedirerek, bunu soğan ve havuç sotesine ekleyin. Öte yanda haşlanmış dili soyup incecik dilimler halinde kesin. Hazırladığınız karışımın içinde 10 dk. daha pişirin. Üzerinde kıyılmış maydonoz ve yeşil biber ile yanında bulgur pilavı koyarak servis yapın
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bulgurlu Dana Dili Tarifleri Sakatatlar
 | 
 
 
 
 |