4 adet hazır yufka
İç için:
250 gr kıyma
1 su bardağı köftelik bulur
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 avuç ceviz
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için:
1 su bardağı mısır unu
2-3 adet yumurta
Sıvıyağ
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir, 10 dakika kavurduktan sonra yıkanmış bulgur, ceviz ve baharatlar katılır. Ateşten alınır, kapak kapatılır. 15 dakika kadar demlendirilir. Yufkalar üçgen olarak 8 parçaya kesilir. Enli tarafına iç konur, biraz enli biçimde sarılır. Börekler önce çırpılmış yumurtaya batırılır, sonra mısır ununa bulanır, kızgın yağda kızartılır.
|