| 
 
| 
 
 
 | 
 
BULGUR YAPIMI | 
 
  | 
beyaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2010 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53869 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2010 
1,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Buğdayı suda kaynatıp patlayacak biçimde şiştikten sonra indirip süzerek güneşte kurutunuz. Sonra büyük mermer havanda döverek kabuklarını çıkarıp değirmende kırarak torbada saklayınız.
 
 
Not: Kırık bulgur yapmak için başakları; yeşil, fakat henüz sütlü taneye döndüğü zaman toplayarak saç tavalara koyup fırında kurutunuz. Sonra başakları ufalayıp taneleri kabuklarından ayırdıktan sonra değirmende kırınız. Bu şekilde yapılan bulgur, adi bulgurdan daha üstündür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BULGUR YAPIMI Tarifleri Konserve Tarifleri
 | 
 
 
 
 |