| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bulgur Pilavlı Şiş Kebap | 
 
  | 
nezoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107292 
Gönderme Tarihi: 03.May.2015 
1,833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Et suyu ya da sıcak su
 
KEBABI İÇİN:
 
300 gram kuzu eti
 
2 adet biber
 
2 adet domates
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz. Üzerine salçayı ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Yıkanmış, suyu süzdürülmüş bulguru üzerine döküp kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu varsa et suyunu yoksa sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz. Parmak ucu büyüklüğünde doğranmış olan kuzu etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiyoruz. Domatesle biberleri de aynı büyüklükte doğruyoruz. Şişlere sırasıyla bir et, bir biber, bir et, bir domates olarak diziyoruz. Tüm malzemeyi şişlere dizip tabağa aldıktan sonra üzerine hafifçe sıvıyağ gezdiriyoruz. Yüksek ısıda, ızgara yada tavada sulandırmadan pişiriyoruz. Demlenen pilavımızı servis edeceğimiz tabağa alıp üzerine şişlerimizi diziyoruz. Kenarına yoğurt koyarak sıcak sıcak servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bulgur Pilavlı Şiş Kebap Tarifleri Çöp Şiş Tarifleri
 | 
 
 
 
 |