Pilavlık iri bulgur
 
Acı biber
 
Salça
 
Sıvı yağ
 
Domates
 
Soğan
 
Tuz
 
 
Önce 1 adet yemeklik doğranmış soğanı yağ ile kavuruyorum. Sonra salçasını ekleyip, doğranmış biberleri, yine doğranmış 1 adet domatesi ve tuzunu ekliyorum. 1 su bardağı bulgur için 1,5 su bardağı su kullanıyorum. Suyunu koyup kaynayınca bulguru ilave ediyorum. Tencereyi kapatıp buhar düdüğünü dik konuma getiriyorum. 7-8 dakika tutuyorum. Buhar düdüğünü yatık hale getirip kapağını açmadan demlenmeye bırakıyorum. Yani hem ocağı hem de düdüğünü kapatıyorum. 10 -15 dakika sonra pilavımız yemeğe hazırdır.
 
Tencere tabanlarının kalınlığı ısı farklılığı yaratacağından önce 7 dakika deneyip, sonra 8 -9 dakika olacağına siz karar verebilirsiniz.
 
 
 
  
 |