Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bulgur Köftesi Kızartması (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bulgur Köftesi Kızartması (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167737
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2022
666 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
Su
Tuz
Kızartmak İçin:
2-3 adet yumurta
Sıvı yağ

Derin bir kabın içine bulgur ve tuz koyulur.
Yeterince sıcak su ilave edilir.
Kabın üstü kapatılır.
Bulgur şişinceye kadar bekletilir ve soğutulur.
Soğuyan bulgurun üstüne unu katılır ve su yardımı ile yoğurulur.
Yoğurulan köfte harcı macun kıvamına getirilir.
Bu harçtan cevizden büyük toplar kopartıp elle yassı şekil verilir.
Diğer tarafta bir tencereye yeterince su koyulur.
Suya tuz ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynar tuzlu suya hazırlanan köfteler bırakılır ve 10 dakika kadar haşlanır.
Haşlanan köfteler suyun dibinden suyun üstüne çıkınca kevgirle alınır.
Kevgirle alınan köfteler bir süzgeç içerisinde süzdürülerek ılımaya bırakılır.
Bir kaba yumurtalar kırılır ve tuz ilave edilerek çırpılır.
Ilıyan köfteler tek tek yumurtaya batırılarak her yeri yumurtaya bulanır.
Bir tavaya kızartma yağı konur ve yağ kızdırılır.
Kızgın yağa ılıyan köfteler teker teker konularak kızartılır.
Sıcak olarak servis edilir.







Bulgur Köftesi Kızartması (Elazığ) Tarifleri Balık Köfte Tarifleri



(1 adet Bulgur Köftesi Kızartması (Elazığ) 793 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort