| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 Köfteler İçin:
 2 su bardağı köftelik bulgur
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 yumurta
 1 çay kaşığı kimyon
 5-6 yemek kaşığı un
 Karabiber
 Tuz
 Islatmak ve yoğurmak için yeterince su
 Çorba Suyu İçin:
 2-3 kaşık tereyağı
 2 adet soğan
 1 yemek kaşığı biber salçası
 2 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
 Yarım limon suyu
 1 kase haşlanmış nohut
 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya sumak ekşisi
 
 Köfteler için bulguru, salçalar, kimyon, karabiber, az tuz ve biraz su ile ıslatıp yoğurun. Üzerini kapatıp 20-30 dk. bekletin.
 Misket kadar köfteler yuvarlayın
 Çorba suyunu hazırlayıp köfteleri içine atarak kaynatın.
 
 
  
 
 |