| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Bulgur Aşı (Çorum) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Bulgur Aşı (Çorum) |  
|  | hümaşa Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.01.2014
 Mesajlar: 42
 Şehir: Erzincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140132 Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
 1,162 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 su bardağı pilavlık bulgur
 1'er çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
 1 adet soğan 1 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı salça
 Yeteri kadar su
 1 adet sivri biber
 Tuz
 Pul biber
 
 Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Un, salça ve pul biber ekleyip salçanın çiğliği geçene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru kapatıp 1-2 dakika daha kavurun. 4 su bardağı sıcak, 3 su bardağı soğuk su ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış sivri biberi katın. Tuzunu ayarladıktan sonra sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |