250 gr taze tel kadayıf
 
100 gr tereyağı (eritilmiş)
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya antepfıstığı
 
Şerbet İçin:
 
2 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı su
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Şekeri ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin.
 
10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Tel kadayıfı geniş bir kaba alın ve didikleyerek açın.
 
Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin ve iyice harmanlayın.
 
Bir su bardağının veya parmaklarınızın etrafına bir miktar kadayıf alıp döndürerek yuva şekli verin.
 
Ortasını hafifçe bastırarak ceviz veya fıstık koyacak alan açın.
 
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
 
Şerbeti çekmesi için en az 1 saat dinlendirin.
 
 
 
  
 |