| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bulamaçlı Mezgit | 
 
  | 
taze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32825 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2009 
3,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 parça fileto mezgit
 
2 adet domates
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
3 limon
 
5 diş sarımsak
 
tuz
 
karabiber
 
kızartma yağı
 
maydanoz
 
 
Un, tuz, karabiber, karbonat ve su karıştırılarak bir bulamaç hazırlanır. Porsiyon olarak hazırlanmış mezgitler bu bulamaca batırılarak kızartılır. Servis tabağına alınır. Limonların suyu sıkılıp ezilmiş sarımsak ile karıştırılır. Hazırlanan bu sos sıcak balıkların üzerine dökülüp sosu çekmesi için kapağı kapatılır. İnce kıyılmış maydanozla servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bulamaçlı Mezgit Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |