| 
 
| 
 
 
 | 
 
BÜKME | 
 
  | 
nekkara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 14.05.2007 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13807 
Gönderme Tarihi: 18.May.2007 
2,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg un
 
1 paket toz maya
 
biraz tuz
 
biraz şeker
 
1 kase çekilmiş haşhaş
 
1 kase sıvıyağ
 
1 yumurta
 
 
iç için:
 
haslanmış yeşil mercimek
 
haşlanmış patates ve peynir püresi karışımı
 
ve isteğe bağlı harçlar
 
 
 
un,yumurta,maya,tuz ve şekerden oluşan bir hamur hazırlaır,1_2 saat mayalandırılır
 
hamurdan el büyüklüğünde bezeler yapılır her biri ince açılıp haşhaşlı sıvıyağ karışımından sürülür vehamurum bütün yüzeyini kaplayacak şekilde.Hamur rulo  şeklinde katlanır ve bıçakla 4 parmak kalınlığında kesilir bu kesilen her bir parça çok ince olmayacak şekilde açılır  ortsına boydan boya 3 parmak kalınlığında harç konur, önce bir yüzü kapatıllır sonra diğer yüzü kapatılıp yağlanmış tepsiye dizilir üzerlerine sıvıyağ sürülüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BÜKME Tarifleri Atıştırmalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |