| 
 
| 
 
 
 | 
 
Buharda Balkabağı | 
 
  | 
kiraz çekirdeği 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.01.2015 
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104328 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2015 
4,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 büyük dilim haşlanmış balkabağı
 
2 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı Antep fıstığı
 
100 gram erimiş çikolata
 
 
Öncelikle balkabaklarını çok ince bir şekilde dilimleyin. Üzerine şekeri ve tereyağını koyup 1 su bardağı su ekleyip bir kapak kapatın. Fırında düşük ısıda 30 dakika pişmeye bırakın. Bu şekilde buharda pişmiş gibi olacaktır. Pişen balkabağını servis tabağına dizip erimiş çikolata, fıstık ve cevizle ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Buharda Balkabağı Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |