| 
 
| 
 
 
 | 
 
Buğu Kebabı (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80448 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012 
2,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümüne hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde geleneksel bir tarif paylaşacağız
 
"Buğu Kebabı" yapımını öğreneceğiz
 
ama herzaman olduğu gibi önce malzemeler
 
1 kilo koyun kuşbaşı
 
4 adet domates
 
30 adet arpacık soğanı (yaklaşık 250 gram)
 
10 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
ve 1 tatlı kaşığı kekik
 
buğu kebabı için gerekli malzemeler işte bu kadar
 
hemen yapımına geçebiliriz
 
öncelikle arpacık soğanlarımızı soyuyoruz
 
arpacık soğanı Osmanlı mutfağında çok fazla tüketilirdi
 
arpacık soğanlarını soyduk, sarımsakları da soyduk
 
şimdi domateslerimizi rendeleyelim
 
domates, Osmanlı mutfağına 19. yüzyılın sonunda giren bir sebze
 
öncesinde çok fazla kullanılmamış
 
domatesleri rendeledik, kısa süreliğine bir kenara bırakalım
 
artık şimdi tencereyi dolduralım
 
eti...
 
etin özellikle biraz yağlı olmasında fayda var
 
çünkü hiç yağ kullanmıyoruz
 
arpacık soğanı...
 
ve bütün sarımsakları ilave ediyoruz
 
şöyle bir karıştırıyoruz
 
ve ateşin yanına gidiyoruz
 
öncelikle kebabımızı harlı ateşe yerleştiriyoruz
 
etlerin rengi biraz değişene kadar...
 
birkaç dakika çeviriyoruz
 
etler biraz renk değişitirdi
 
şimdi rendelediğimiz domatesi...
 
karabiberi...
 
biliyorsunuz Osmanlı mutfağında karabiber çok önemli yer tutar
 
ve tuzu ilave ediyoruz
 
şöyle bir karıştırıyoruz
 
kapağını kapatıyoruz, ağır bir kapak olması tercih edilir
 
eğer kapak iyi kapanmıyorsa yağlı kağıtla birlikte kapatılabilir
 
şimdi ateşi çok çok kısıyoruz
 
ve en az bir buçuk saat bu şekilde pişiriyoruz
 
bir buçuk saat sonra
 
bir buçuk saat doldu ve biz kapağı hiç açmadık
 
şimdi ocağı kapatıyoruz
 
ve 10 dakika buharının inmesi için bekliyoruz
 
buğu kebabı pişti, dinlendi
 
şimdi artık kapağını açabiliriz
 
çok az bir buhar kalmış
 
son işlem olarak üzerine kekik ilave ediyoruz
 
neden önce ilave etmedik?
 
kapağını hiç açmamamız gerektiği için...
 
kekik de uzun süre piştiğinde acılaştığı için son anda ilave ediyoruz
 
karıştırıyoruz
 
ve artık bir servis tabağına koyuyoruz
 
üzerine de maydanoz yaprağı bırakalım
 
ve servise götürebiliriz
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
 
yapımı oldukça kolay, lezzetli, geleneksel bir tarif paylaştık
 
"Buğu Kebabı"
 
en kısa sürede deneyeceğinizi ve bizleri hatırlayacağınızı biliyorum
 
hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Buğu Kebabı (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |