| 
 
 
 | 
Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana | 
  | 
pazarcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2012 
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80891 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012 
2,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı haşlanmış buğday
 
Yarım su bardağı konserve mısır
 
1 çay bardağı süt
 
4 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
Sos için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 dal taze nane
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
İlk önce sosu hazırlayın. Yoğurdu uygun büyüklükte bir kaseye alıp bir çimdik tuzla çırpın. Sarımsağı ezip yoğurda ekleyin. Taze naneyi incecik kıyın. Kuru nane ve zeytinyağı ile birlikte yoğurda ekledikten sonra sosu tekrar karıştırın. Servis esnasında kullanmak üzere bir kenara ayırın.
 
Yumurtaya un, süt ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. İçine haşlanmış buğday, mısır ve taze çekilmiş karabiber ekleyip karıştırın.
 
Izgarayı bir fırça ile yağlayın. Yumurtalı karışımından küçük bir kepçe ile alarak ızgaranın üzerine dökün. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirip pişirin.
 
Pişen kayganaları servis tabağına alıp hazırladığınız yoğurtlu naneli sos eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |