| 
 
| 
 
 
 | 
 
Buğdaylı Ispanak Kökü | 
 
  | 
YOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2013 
Mesajlar: 174 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92863 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013 
1,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 çorba kaşığı aşurelik buğday
 
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet orta boy soğan
 
2 adet havuç
 
1 kg ıspanak kökü
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı sıcak su 
 
Tuz
 
 
Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yarımay doğranmış havucu ilave edin. Havuçları da kavurduktan sonra salçayı katıp bir-iki çevirin. Ocağın altını kısıp, ıspanağı ilave edin. Üzerine aşurelik buğdayı ekleyin. Tencerenin üzerine suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Ispanak yumuşayana dek pişirip ocaktan alın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Buğdaylı Ispanak Kökü Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |