Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sofra Düzeni ve Servis > BÜFEYE DAVET (1 adet - 25,555 defa bakıldı)

BÜFEYE DAVET


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BÜFEYE DAVET

tütün çiçeği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc45142
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
1,892 defa indirildi / yazdırıldı




Büfe usulü yemeklerde sofraya daveti ev sahibesi yapar, ilk davet en önemli mevki sahibi erkeğin eşine yapılır. Davetli diğer hanımlar onları izlerler. Ev sahibesi tabakların, çatal - bıçakların bulunduğu masanın başına geçer, içine çatal ve bıçakla kâğıt peçeteyi koyduğu tabakları konuklara teker teker verir. Onlar da sıra ile istedikleri yemeklerden yeteri kadarını tabaklarına alırlar.

BÜFEDE YEMEK:
Yemekler, tabağa, her yemeğin servis tabağının yanında ya da üzerinde bulunan servis çatal ve kaşıkları ile alınır. Servis çatal ve kaşıkları yemek alındıktan sonra eski yerine bırakılır. Her yemek, kendi servis tabağının yu.ıinda ve üzerindeki servis çatal ve kaşıkları ile alınır. Bir yemeğin servis çatal - kaşığı öteki yemeğinkine bulaştırılmaz.
Bazı yemekler yalnız çatalla ya da kaşıkla alınabilir. O zaman tabağımızı bir elimizde tutup öteki elimizle servis çatal ya da kaşığını kullanarak yemeği tabağımıza almak mümkündür. Ancak, aynı zamanda çatal ve kaşık kullanılması zorunlu olan yemekleri alırken tabağımızı masanın bir kenarına bırakmak, çatal ve kaşıkla yemeğimizi alıp içine koymak gerekir. Çatal ve kaşığı, aynı zamanda, tek elle tutarak yemek alma gibi marifet gösterisine girişilmemelidir.
Resmi davetlerde önce hanımlar yemeklerini alır, onlar bitirdikten sonra erkekler yemeklerini almaya başlarlar.

BÜFEDE NASIL DAVRANMALIYIZ?
Bazı davetlerde büfe açılır açılmaz altına hücum havası içinde büfeye koşanlar, en iyi parçaları bir an önce kapabilmek için çaba gösteren insanlar görülür. Daha çok, büyük otellerde, davetli sayısının çok olduğu ve rastgele kimselerin çağrıldığı davetlerde görülebilen bu haller resmi davetlerde asla hoşgörülmez. Davetli, kişiliğine sahip bir insan olarak davranışlarını, tutumunu, hareketlerini düzenli olarak sürdürmek mecburiyetindedir.
Davetliler yemeklerini aldıktan sonra salonun öteki kısmında ayakta, birbirleriyle sohbet ederek yerler. Küçük davetlerde, alınan tabaklar elde iken salondaki koltuklar ve puflara oturularak sohbete devam edilir.

DAVET SAHİPLERİ:
Büfe yemeklerde ev sahiplerinin dikkat edecekleri noktalar vardır. En başta çatal - bıçak ve tabakların davetlilere yetecek sayıda olmasını sağlarlar. Masada gereğinden fazla yemek bulundurmalı, kayık tabaklar boşaldıkça yenileri getirilmelidir. Ev sahipleri konuklarla yakından meşgul olmalı, gruplar arasında dolaşarak tatlı dil've güler yüzleriyle hepsine yakın ilgi göstermelidirler.
Davetliler, tabaklarına yiyebileceklerinden fazla yemek almamaya itina göstermelidirler. Yemekler arasında bilmedikleri, ne olduğunu anlayamadıkları varsa, onlardan hiç almamak yerinde bir davranış olmaz. Ancak tadımlık, çok az bir miktar da olsa onlardan da alınmalıdır.
Yemek alınırken masa çevresinde fazla oyalanmamaya dikkat edilmelidir. Yemek almak için sırada bekleyenlere yer açmayı sağlamak amacıyla da etrafla meşgul olmak, başkalarını engellememeye çalışmak yerinde bir davranıştır.






BÜFEYE DAVET Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet BÜFEYE DAVET 25,555 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort