| 
 
 
 | 
Brüksellahanalı ve Dana Jambonlu Tartaletler | 
  | 
vah det 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132224 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2018 
871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram esmer un
 
150 gram margarin
 
2 çay bardağı sade soda
 
İçi için:
 
450 gram Brüksel lahanası
 
90 gram ince dilimlenmiş ve doğranmış dana jambon
 
30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
 
3 adet yumurta
 
1 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
100 ml süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Margarini oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra kaptaki unun içine parçalayıp yoğurun.
 
Sade soda ve sıcak suda eritilmiş bir tutam tuz ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru yuvarlayıp şeffaf streç film ile sardıktan sonra buzdolabının alt rafında dinlendirin.
 
Brüksel lahanasının dış yapraklarını ayırın. Kök kısmına bıçak ile kesik yaptıktan sonra 6 dakika haşlayın. Süzdükten sonra doğranmış kuru soğan ve zeytinyağı ile tatlandırıp 8 dakika bekletin. Piştikten sonra dana jambonu ekleyin.
 
Süt ile yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açın. küçük tartalet kalıplarına aynı ölçüde kestiğiniz hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
Fırından çıkarttığınız tartaletlere hazırladığınız brüksellahanalı ve dana jambonlu iç malzemesini paylaştırıp yumurta karışımını yayarak dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |